Arboretum Trompenburg

De tuinen van Appeltern
november 1, 2015
Landschapstuin Fam. Kooij
november 1, 2015
Alles tonen

Arboretum Trompenburg

Een bijzondere plantentuin in het centrum van Rotterdam.

Arboretum is de officiële naam voor ‘bomenverzameling’. In Trompenburg staan bomen en struiken uit de hele wereld. U vindt er de nationale referentie collectie van de eik, de beuk, de hulst en de rododendron. Duizenden vaste planten, waaronder de nationale collectie Hosta (750 verschillende), waterplanten, voorjaars- en zomerbloeiende bollen en succulenten (vetplanten).

Alle planten in de tuin zijn voorzien van een naambordje met daarop de nederlandse en de wetenschappelijke naam, de plantenfamilie en de plaats van herkomst.

Het wandelpark van Arboretum Trompenburg bestaat al sinds 1820. Het is niet alleen voor plantenkenners, het is ook een favoriet plekje voor wandelaars die rust zoeken in het centrum van een drukke stad. Zes hectare natuur waar het hele jaar iets te zien is. In het voorjaar de bollen en de bloeiende rododendrons, tijdens de zomermaanden de bloeiende vaste plantenborders en in de herfst de spectaculaire herfstkleuren van de bladverliezende bomen en struiken. In januari zie je soms al de eerste winteraconieten en natuurlijk de bloeiende toverhazelaars en andere winterbloeiende bomen en struiken.

Bezoek de website.