Ontwerp B

Ontwerp A
november 3, 2015
Project A
april 30, 2014
Alles tonen

Ontwerp B

Wensen van de bewoners

Algemene wensen:

Bij dit project gaat het om een herinrichting van de achtertuin van ongeveer 139 m ².
De bewoners hebben contact met mij opgenomen in oktober 2003 met de vraag een ontwerp te maken voor hun tuin.

Wensen voor de indeling:

De parasolvoet, schommel en glijbaan moeten weg. Het gras en de barbecue gaan ook weg.
Aan de kant van het huis is een betonnen rand die geheid is, met een afstap. Deze hoogte moet worden aangehouden als hoogte voor het terras. Besproken is om dit terras in een wildverband tegel te leggen in de kleur Kent zwart/geel. Er blijft nu veel water staan op het gras, als het heeft geregend, dus dat moet ook weg.

Bij de waterkant wil men een tweede terras met de mogelijkheid om te vissen. De pergola en het hekje met 1 poortje komen als afsluiting langs het terras. Ook dit terras wordt gelegd in dezelfde tegel als het terras bij het huis.

De tuin moet verder onderhoudsvrij zijn.

Algemene wensen:

Er is een grote boomstronk die weggehaald moet worden en een Goudenregen die blijft.

Deze bestaande beplanting wordt herplaatst of blijft staan: camelia, korenbloem, varens, rozen, clematissen, mahonie en een aantal hortensia‘s. En een grote conifeer.

In ieder geval moet van de bestaande beplanting de dwergmispel en zoveel mogelijk klimop weg, ook de pruimenboom en wat varens gaan weg.

Verder waren er geen wensen wat betreft de beplanting en/of kleuren in de tuin.

Ontwerp tekening op A3

Het huis stamt uit de jaren dertig en heeft een rustige uitstraling.
Dit wil ik behouden en zelfs meer tot z’n recht laten komen door grote lichte terrassen en lange wandelpaden te creëren.
Door de conifeer te laten staan krijg je een natuurlijke parasol, maar het kan toch wat somber overkomen, zodat voor een lichte kleur tegel is gekozen.
Ook in huis ligt een lichte wildverband tegel zodat het tegelpatroon in de tuin doorloopt.

Verder heb ik twee paden om een middenperk gemaakt met op de hoeken een appelboom en een perenboom en afgezoomd door een meidoornhaagje.

Door die twee paden kan je om het middenperk heen lopen, wat de tuin speelser maakt. De paden worden in een klinker formaat gelegd in de kleur bruingenuanceerd.
De kleur van de paden is rustig gehouden om het oog meer naar de beplanting te laten gaan.

Het achterterras bij de sloot wordt afgeschermd met een hekje zodat de kleinkinderen niet zo snel in het water kunnen vallen.
Op dit achterterras is een pergola geplaatst om ook daar in de zomer in de schaduw van de druif te kunnen zitten.

Dit ontwerp project is door mij succesvol uitgevoerd in begin 2004.

Offerte aanvragen of meer informatie?

logo de rode zonnehoed