Projecten

Als ik het project mag uitvoeren volgens de aangeboden offerte, dan maken we in overleg een afspraak wanneer het project van start zal gaan. U kunt de voortgang van het project zien, doordat de werkzaamheden elkaar opvolgen:

Bij een bestaande tuin moet vaak eerst een en ander worden opgeruimd voordat er een nieuwe tuin kan worden gemaakt. Dat begint met het weghalen van de oude bestrating, bomen en struiken.

Het gebeurt nogal eens dat men gehecht is aan bepaalde planten of bomen, zodat die herplaatst worden in het nieuwe plan. Mocht de beplanting in de weg staan, in verband met de bestrating, dan wordt deze op een andere plaats in uw tuin opgekuild. De volgende stap is de pergola, het hekwerk of de vijver. Deze worden volgens het matenplan geplaatst of ingegraven. De bestrating is vaak het meeste werk; elke vorm is mogelijk. Het belangrijkste is de functie van de bestrating.

Zit je met veel mensen buiten op het terras, of zijn de paden er om door de tuin te lopen, of is de oprit er om een auto te parkeren? Drie voorbeelden van totaal verschillende functies van bestrating in uw tuin.

Als alle harde materialen zijn geplaatst, dan komt eindelijk de beplanting.

Afhankelijk van het seizoen en de plantkeuze, kan het gebeuren dat uw tuin in meerdere fasen beplant wordt. Voor oplevering van uw tuin wordt er opgeruimd,
aangeveegd en gesproeid en controleer ik alles met u.
Na ongeveer een maand kom ik langs om na te gaan of alle beplanting is aangeslagen en bespreken we de tuin nog eens grondig.
Zoals u ziet, kan ik u een compleet pakket aanbieden: Vanaf het leegruimen van de tuin, tot het aanvegen en water geven.