Onderhoud

Onderhoud volgens een uurtarief is ook mogelijk

  • Een terras ophogen
  • het gazon moet eruit en bestraat worden
  • snoeien van hagen, bomen en struiken
  • het schoonhouden van uw vijver
  • het vernieuwen of aanpassen van houtwerk: b.v. schuttingen, vlonders of beschoeiingen.

Bestraten

Er wordt nogal eens gevraagd om het gras te verwijderen, omdat het onderhoud hiervan zoveel werk is, of omdat er veel mos in het gras zit. Dan kan er voor verschillende mogelijkheden worden gekozen, zoals bijvoorbeeld: hiervoor in de plaats grind te leggen of gedeeltelijk het beplanten met een gedeelte bestrating. Meestal wordt gekozen voor een deel bestrating met een deel beplanting. Uiteraard wordt dan de nieuwe bestrating aangepast op de bestaande, qua kleur en vorm.

Snoeien

Ook snoeien ligt in de lijn van mijn werkzaamheden, zowel het snoeien van struiken, bomen en buxussen met een speciaal model. Het kan voorkomen dat een leilindes-haag bijgewerkt moet worden of een dakplataan groeit te hoog. Maar het gebeurt ook dat een boom gekort moet worden, of uitgedund. En er zijn diverse snoeivormen voor buxussen; zowel bolvorm als piramide of vierkant, met een spiraal erin, maar ook diervormen. Deze snoeivormen zijn vaak wat ingewikkelder om uit te voeren, maar wel heel creatief. En ook hier geldt: je moet er van houden.

Vijver

Uw vijver is u misschien een doorn in het oog, omdat hij is overwoekerd met planten, of nog erger algen zodat er niets anders meer in groeit. Deze problemen kan ik voor u verhelpen, zowel het ordenen en klieven van de waterplanten als wel het controleren van de zuurgraad, zodat u weer een glasheldere vijver krijgt. Het schoonmaken van het filter en de vijver winterklaar maken, maar ook een lelijke vijverrand wegwerken, behoort tot de mogelijkheden. Houtwerk Het plaatsen van een schutting kan veel voordeel bieden; u kunt beschut zitten in de zon of schaduw, of uit het zicht van de straat of al te nieuwsgierige buren. In het assortiment van schuttingen kan je ook met een vlechtmat en begroeiing werken zodat er een natuurlijke grens ontstaat. Voor elke tuin is wel een mooie schutting te vinden, want het assortiment is bijzonder groot. Langs een vijver is het mooi om een vlonder te maken. Een houten vlonder maakt een vloeiende overgang van het water naar het vaste gedeelte van uw tuin. Ook bij een prieel sluit een houten vlonder het mooiste aan. Langs waterpartijen of een vijver kan ik een beschoeiing aanbrengen. Vanwege de hoge eisen wordt hiervoor meestal hardhout gekozen, dit heeft de langste levensduur.